خنک سازی محصولات و تجهیزات خطوط تولید
در 1396 مهر 26, 23:41

خنک سازی محصولات و تجهیزات خطوط تولید

چکیده مطالب
– نقطه پیوند صنعت تهویه و تولید
– تعریف تولید
– روش سیال واسط
– تجهیزات مناسب روش سیال واسط
– نتیجه گیری

نقطه پیوند صنعت تهویه و تولید :

تغییرات دما بسیاری از رفتار محصول به دست آمده را تعیین می کند و در تمامی مراحل تولید اعم از ترکیب و فرم دهی به محصول به ما کمک می کند صنعت تهویه از آنجایی وارد خطوط تولید شد که پس از افزایش دما نیاز به کاهش و یا کنترل آن بوجود آمد .
از آنجایی که کارشناسان این بخش آگاهی لازم از الزامات تولید نداشتند ، تولیدکنندگان را با مشکلات زیادی رودر روکردند ، لذا برآن شدیم تا با تدوین این مقاله و طراحی و ساخت تجهیزات لازم و مناسب واحد های تولیدی و شهرک های صنعتی نیازهای این بخش را مرتفع سازیم .

تعریف تولید :

مطابق آنچه در دانشنامه ویکی پدیا آمده ، تولید یا فرآوری یا زایش از اصطلاحات علم اقتصاد به معنی تهیه کالا و خدمات مورد نیاز با استفاده از منابع و امکانات موجود است . فعالیت تولیدی سلسله اقداماتی است که برای تبدیل منابع به کالاهای مورد نیاز صورت می گیرد .
امروزه آنچه حائز اهمیت می باشد تولید نیست بلکه تولید مبنی بر روش های مهندسی و تجهیزات کارآمد و سریع است، که باعث رشد و شکوفایی واحد های تولیدی می گردد .

الزامات تولید از دیدگاه مدیران داخلی :

مطابق دیدگاه مدیران آنچه ضامن ثبات و پیشرفت واحد تولیدی می گردد خودکار بودن سیستم ها ، سرعت بالا ، دقت لازم و عدم وابستگی به عوامل بیرونی می باشد .

روش سیال واسط :

در این روش بنابه دمای خروجی و ورودی به سیستم از راهکارهای زیر و یا ترکیبی از آنها استفاده می کنیم .
1- حوضچه انتقال حرارت
2- برج خنک کننده
3- چیلر و مخزن تبادل

چنانچه دمای سیال خروجی از سیستم بیش از ˚c75 باشد بایستی از حوضچه انتقال حرارت استفاده شود . این حوضچه ها متشکل از یک سسیستم پمپاژ و یک یا چند فواره کف ساز می باشد که با افزایش سطح تماس سیال با هوای محیط باعث کاهش دمای آن می شود . در این روش محاسبه میزان سیال جبرانی بسیار حائز اهمیت می باشد . ابعاد و مشخصات سیستم پمپاژ بستگی به دبی و دمای خروجی سیال از سیستم دارد .
در صورتی که دمای خروجی سیستم تا ˚c75 باشد بایستی از برج خنک کننده استفاده شود . این برج با استفاده از اختلاف دمای مرطوب محیط و سیال ورودی و گردش اجباری هوا از روی سطوح نازک شده سیال دمای آن را کاهش می دهد . بنابراین دمای سیال خروجی از برج خنک کننده همیشه تابعی از دمار مرطوب محیط خواهد بود .
چنانچه دمای سیال مورد نیاز سیستم نزدیک به دمای مرطوب محیط و یا کمتر از آن باد بایستی از دستگاه های چیلر و مخزن تبادل استفاده گردد . در این روش با استفاده از یک مخزن تبادل و دبی و دماهای مختلف ورودی و خروجی آن می توان به دمای مطلوب سیال واسط رسید .

تجهیزات مناسب روش سیال واسط :

پس از طراحی و انتخاب روش بهینه در خنک سازی سیال واسط انتخاب تجهیزات مناسب بسیار حائز اهمیت می باشد .

خوردگی :

از آنجایی که واحد های تولیدی عموماً در شهرک های صنعتی مستقر می باشند وجود گازهای آلاینده و خورنده امری اجتناب ناپذیر خواهد بود ، بنابراین پیش بینی تمهیدات لازم برای فلزات و تجهیزاتی که در معرض گرش دائمی و اجباری هوای محیط هستند الزامی است . در این روش تنها کندانسور چیلر های هواخنک در معرض چنین خوردگی خواهند بود ، لذا استفاده از کویل های هیدروفیلیک به دلیل خاصیت ضد خوردگی توصیه می گردد .

عدم وابستگی :

در واحد های صنعتی عدم وابستگی به کارشناسان بیرونی و یا دور از دسترس بسیار حائز اهمیت می باشد . مطابق میل مدیران تمامی تجهیزات و ادوات تولید می بایست به آسانی و توسط کارشناسان داخلی شرکت قابل عیب یابی و تعمیر باشند و همچنین قطعات یدکی لازم برای این تجهیزات در دسترس باشد . بنابراین استفاده از چیلر های روتین استفاده شده در بخش ساختمانی به هیچ عنوان توصیه نمی گردد ، چیلر های بخش تهویه ساختمانی به دلیل حجم بالای تولید و قیمت تمام شده کمتر توسط کارخانجات مجهز به بورد الکترونیکی و تجهیزات الکترونیکی منحصر به فرد همان شرکت می باشند . بنابراین عیب یابی و تعمیر اینگونه چیلر ها صرفاً‌توسط شرکت فروشنده انجام خواهد شد . این امر به دلیل دسترس نبودن شرکت وارد کننده و یا عدم موجودی قطعه مورد نظر مورد دلخواه مدیران نخواهد بود .

افزایش ضریب ایمنی سیستم تبرید :

در واحد های صنعتی اختلال در سیستم خنک کننده به منزله اختلال و یا تعطیلی خط تولید می باشد ، و تعطیلی خطوط تولید در مدت زمانی هر چند کوتاه می تواند ضررهای قابل توجهی را به شرکت ها وارد کند ، بنابراین در استفاده از سیستم های تبرید پیش بینی مدار رزرو و یا استفاده از دو مدار مجزا و تعداد بیشتری از کمپرسورها توصیه می گردد .

نتیجه گیری :

بر اساس مطالب فوق و تحقیقات میدانی به این نتیجه رسیدیم که طراحی و ساخت سیستم های خنک کننده واحد های صنعتی مقوله ای مجزا از سیستم های تهویه مطبوع می باشند و بایستی با ملاحضات خاص خود به آنها نگریست .



بدون نظر


لطفا نظر خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *